Cel mai mare studiu desfășurat vreodată asupra "monstrului" din Loch Ness are o concluzie surprinzătoare

Data publicării:
monstrul loch ness

Oamenii de știință care au studiat mitul "monstrului" din lacul scoțian Loch Ness sunt de părere că acesta ar putea un țipar uriaș, informează The Independent.

Cantități mari de ADN de țipar au fost descoperite în numeroase probe luate din apă.

Cel mai mare studiu efectuat vreodată asupra celui mai mare lac cu apă dulce din Marea Britanie a dus la prelevarea a 250 de mostre de apă și examinarea lor.

Rezultatele au arătat prezența ADN-ului de țipar în toate zonele de unde au fost prelevate mostrele, iar cercetătorii spun că asta ar putea însemna că legendarul "monstru" ar putea fi un țipar care trăiește în lac.

"Există o cantitate mare de ADN de țipar, în aproape toate probele prelevate, iar această specie este foarte des întâlnită în lacul scoțian. Sunt foarte mulți", a spus Neil Gemmell, genetician la Universitatea Otago din Noua Zeeland.

Profesorul Gemmell a adăugat că datele nu relevă dimensiunea, însă cantitatea mare de ADN de țipar ar putea însemna că ceea ce au observat oamenii de-a lungul timpului este un exemplar mare de țipar.

"Este nevoie de investigații amănunțite pentru a confirma sau infirma această teorie, dar pe baza datelor colectate ipoteza noastră este plauzibilă", a mai spus Gemmell.

Teorii anterioare au presupus că "monstrul" din Loch Ness este o focă, un rechin, un somn sau specia dispărută Plesiosaur, însă acestea au fost demontate de lipsa dovezilor.

Legenda monstrului din lacul Loch Ness a apărut acum mai bine de 1500 de ani, însă abia în secolul XX a început să fie puternic vehiculată în presă, odată cu apariția primelor imagini cu presupusul monstru.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri