Cel mai mare târg tehnologic din istorie

Data publicării:
ces targ tehnologic las vegas

CES, târgul de tehnologie din Las Vegas, devine tot mai mult un salon auto. Pe lângă companiile IT, vor avea standuri acolo General Motors, Toyota, Volkswagen sau BMW. Ca să lase în urmă scandalul emisiilor, Volkswagen va prezenta conceptul unei noi mașini electrice despre care nu a oferit foarte multe detalii.

Ford ar urma sa anunțe la CES colaborarea cu Google pentru dezvoltarea unor mașini cu șofer automat. Google estimează că până în 2020 vor circula 10 milioane de mașini autonome.

CES este totuși un târg al electronicelor, iar la ediția din acest an, televizoarele vor încerca săa își asigure prezența în sufrageriile din toată lumea pentru mult timp de acum încolo.

Samsung a anunțat că toate televizoarele pe care le va lansa de acum încolo vor fi dotate cu platforma SmartThings, care le permite să se conecteze la toate electronicele inteligente din jur. Televizorul devine astfel principalul dispozitiv electronic din casă. În același timp își îndeplinește tot mai bine funcția pe care o are de decenii bune, aceea de a reda imagini în mișcare.

Panasonic va prezenta un televizor cu ecran OLED. Iar Disney, Warner, Sony și alte mari studiouri cinematografice de la Hollywood vor participa la târgul din Las Vegas la o conferință despre rezoluțiile Ultra HD. Ceea ce înseamnă că se pregatesc să lanseze conținut de foarte foarte înaltă definiție.

Însă televizoarele nu mai sunt singurele ecrane mari din casă. Drept dovadă uriașa tabletă de pe ușa frigiderului pe care îl vor prezenta cei de la Samsung la CES. Noile mașini de spălat și uscătoare Whirlpool nu vor fi dotate cu ecrane uriașe, ci vor primi în schimb butonul Amazon Dash care, odată apăsat, va comanda automat de pe internet detergent sau balsam de rufe.

În ultimii ani, târgul de tehnologie din Las Vegas a început să își deschidă porțile și pentru startup-uri. Extinderea spațiului expozițional le-a permis companiilor nou înființate să închirieze standuri mai mici și mai ieftine în care să își prezinte inovațiile. Iar anul acesta vor fi mai multe ca niciodată. Startup-uri precum Formlabs, MarkForged sau Voxel8 își vor prezenta imprimantele 3D, altele vor aduce la târg dispozitive ce pot fi purtate sau roboți.

CES 2016 are deschiderea oficiala pe 6 ianuarie, însă primele conferințe și evenimente se vor desfășura încă din această seară. Ca număr de expozanți și suprafața ocupată va fi cea mai mare ediție organizată vreodată. Va fi cel mai mare târg de tehnologie din istorie. Însă marii absenți vor fi producătorii de telefoane mobile. Aceștia își vor prezenta noutățile la propria lor conferință de luna viitoare, din Barcelona.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri