Cel mai scump loc de parcare este în Hong Kong şi costă 640.000 de dolari

Data publicării:
5377889 20afp 20mediafax 20foto 20philippe 20lopez-34761

Pentru Hong Kong, suma pare ridicol de mică, mai ales pe o piaţă unde preţurile de pe piaţa imobilară s-au dublat în ultimii doi ani, notează CNN Money.

Proprietatea în cauză nu este însă o locuinţă sau un birou, ci un spaţiu de parcare. La 5.000 de dolari pe metru pătrat, acesta este cel mai scump loc de parcare din lume, deţinut şi folosit în ultimii 10 ani de Jacinto Tong, CEO la compania de imobiliare Gale Well Group.

Denumit de presă „magnatul locurilor de parcare”, Tong vorbeşte cu exuberanţă despre proprietatea sa. „Cred că este cel mai bun loc de parcare pe care l-am ocupat vreodată. Poţi ajunge direct la birou, la lift. În numai 20 de paşi”, spune acesta.

Gale Well Group deţine sute de spaţii rezidenţiale şi comerciale în Hong Kong, iar Tong are două locuri de parcare, pe care se laudă că ar putea încasa 1,3 milioane de dolari.

Preţul mediu al unui loc de parcare în Hong Kong a fost anul trecut de 744,72 dolari pe lună, urmat la mai puţin de un dolar diferenţă de Tokyo. Principalul motiv al preţurilor uriaşe de pe piaţa imobiliară din Hong Kong este reglementarea dură impusă de guvern în acest sector.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri