Un obiectiv turistic popular pe Instagram creează haos pentru autorități. Primăria a cheltuit 278.000 de dolari pe o toaletă

Data actualizării: Data publicării:
crawley edge boatshed
Foto: Facebook/Crawley Edge Boatshed

Cea mai fotografiată atracție turistică din orașul australian Perth nu este un monument, vreo operă de artă sau un sit aflat în patrimoniul UNESCO, ci o cabană albastră din lemn, aflată pe râul Swan, scrie CNN.

Cabana a devenit cel mai fotografiat obiectiv din Perth, iar popularitatea sa pe Instagram a dus la creșterea exponențială a numărului de turiști care vin să facă o poză și să vadă căsuța de pe malul apei. Însă pentru autoritățile din Perth, cabana este originea mai multor probleme care le-au dat bătăi de cap.

Primăria a cheltuit 278.000 de dolari pentru a construi în apropiere o toaletă pentru turiști. Spre deosebire de alte atracții turistice, cabana se află într-o zonă mai greu accesibilă, la care se ajunge prin Mounts Bay Road, una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș.

Pentru că turiștii își parchează mașinile pe străduțele de lângă șoseaua principală și încearcă apoi să traverseze șoseaua printre mașinile care circulă cu viteză mare, consiliul local din Perth trebuie acum să vină cu o soluție pentru ca oamenii să poată traversa în siguranță.

Mai mult, cea mai apropiată toaletă de cabana albastră era la 2,4 kilometri distanță, așa că turiștii au dat buzna într-un restaurant aflat în apropiere. Proprietarul localului s-a plâns autorităților că turiștii sunt nepoliticoși, iar unii au devenit agresivi când li s-a spus că nu pot folosi toaleta restaurantului dacă nu sunt clienți.

Pentru a rezolva situația, primăria din Perth a construit prima toaletă alimentată cu energie solară, care a costat 278.000 de dolari și a cărei întreținere va mai aduce o cheltuială de 14.000 de dolari anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri