Video Cel puțin 13 oameni au murit după ce taifunul Lekima a lovit China

Data publicării:
china

Cel puțin 13 oameni au murit, 16 sunt dați dispăruți și alți peste un milion au fost evacuați după ce taifunul Lekima a lovit estul Chinei. Urgia s-a abătut asupra uscatului cu rafale de peste 200 de kilometri pe oră și ploi torențiale. Este cel de-al treilea taifun ca intensitate care a lovit vreodată statul asiatic.

Rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră, aduse de super taifunul Lekima, au măturat coasta de est a Chinei. Urgia a zburat acoperișuri, a scos copaci din rădăcini și a lăsat fără energie electrică aproape 3 milioane de case.

Taifunul Lekima a adus cu el și o cantitate impresionantă de precipitații. Localități întregi au fost inundate, iar salvatorii au intervenit în sute de cazuri.

Peste o mie de curse aeriene au fost anulate, iar traficul feroviar este afectat și el. Autoritățile au evacuat peste un milion de oameni.

He Jiliang, oficial local: La acest adăpost, le-am asigurat evacuaților lucrurile esențiale, saltele, apă, biscuiți, pastile anti-țânțari și altele, astfel încât să treacă cu bine peste acest taifun.

-Am fost evacuați. Aici ne-au asigurat mâncare și apă.

Taifunul Lekima se îndreaptă acum către nordul Chinei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri