Sari la conținut

Cel puțin 15 morți și zeci de răniți, într-o gară supraaglomerată din India

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 30 au fost rănite într-o busculadă într-o gară la Mumbai, anunţă oficiali indieni, relatează BBC News, citat de News.ro.

Un bilanţ anterior anunţat cel puţin 15 morţi şi aproximativ 20 de răniţi. Incidentul a avut loc la Gara Elphinstone, care leagă două dintre principalele linii locale în oraş, a fost provocat de supraaglomeraţie şi ploaie, potrivit acestor oficiali.

Răniţii au fost conduşi la un spital situat în apropiere, iar oficiali de rang înalt îndomeniul feroviar se aflau la faţa locului. Busculada a vut loc pe un pod pietonal care conduce către gară.

Un purtător de cuvânt al căilor ferate, Anil Saxena, a declarat pentru presă că podul era aglomerat din cauză că numeroşi pasageri, care au venit să adăpostească pe el de o ploaie torenţială, au plecat de la gară în acelaşi timp. Saxena a anunţat o anchetă cu privire la acest incident.

Potrivit lui Yogita Limaye de la BBC, incidentul aduce din nou în centrul atenţiiei infrastructura transporturilor din Mumbai, denunţată frecvent ca insuficientă, având în vedere milioanele de oameni care o folosesc zilnic.