Cel puţin 16 deţinuţi ucişi într-o închisoare în Mexic după un conflict care a pornit de la o partidă de fotbal

Data actualizării: Data publicării:
Ambulanțe ieșind dintr-o inchisoare din Mexic unde 16 deținuți au murit intr-o incaierare
Foto: captură YouTube

Cel puţin 16 deținuți au murit și alţi cinci au fost răniți în urma unui conflict care a izbucnit într-o închisoare din statul mexican Zacatecas, au anunţat autoritățile. Este unul dintre cele mai grave cazuri de violență din sistemul penitenciar al țării care se înregistrează în ultimul an, scrie agenția Reuters, preluată de Mediafax.

Incidentul a izbucnit marți, în jurul orei locale 14:30, la Centrul Regional de Reintegrare Socială din orașul Cieneguillas, situat în apropiere de oraşul Zacatecas, a transmis guvernul regional într-un comunicat, marți seară. Presa locală a informat că disputa a fost declanșată de un joc de fotbal.

Ministerul local pentru siguranţă publică nu a comentat motivul încăierării, dar a comunicat, într-o declarație transmisă miercuri, că situația din închisoare a fost adusă sub control.

După încheierea conflictului, un deținut a fost arestat având asupra lui o armă de foc, iar alte trei arme au fost descoperite în închisoare, precum și mai multe cuțite.

Guvernul a lansat o anchetă pentru a determina cine sunt cei responsabili de producerea incidentului și modul în care armele au fost aduse în închisoare.

Guvernul va spori securitatea în închisorile din întregul stat, a adăugat guvernul statului Zacatecas.

Găştile rivale provoacă deseori conflicte mortale în închisorile supraaglomerate din Mexic. La începutul lunii iulie 2017, 28 de persoane și-au pierdut viața în violențele izbucnite în închisoarea din Acapulco (sud).

Este o problemă cu care se confruntă nu numai Mexicul, ci mai multe țări din America Latină, în special Brazilia. Luna trecută, cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 13 au fost rănite în timpul unui schimb de focuri între deţinuţi într-o închisoare din Panama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri