Cel puţin 16 morţi după ce un munte de gunoi s-a prăbuşit în Sri Lanka

Data publicării:
groapa-de-gunoi

Cel puţin 16 oameni au murit, peste 10 au fost răniţi, iar mai multe case au fost avariate în capitala Sri Lankăi, Colombo, unde un munte de gunoi s-a prăbuşit, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei şi reprezentanţi ai serviciilor medicale, relatează Reuters.

groapa-de-gunoi
FOTO: Twitter

Printre victime se află şi cel puţin patru adolescenţi, potrivit News.ro.

Echipe de salvare caută supravieţuitori.

Muntele de gunoi cu o înălţime de aproximativ 90 de metri s-a prăbuşit după izbucnirea unui incendiu, vineri, când naţiunea sărbătorea Anul Nou.

Potrivit martorilor, aproximativ 100 de case au fost îngropate complet. Potrivit poliţiei, 145 de locuinţe au fost avariate.

“Am auzit un zgomot puternic. A fost ca un tunet. Gresia din casa noastră s-a crăpat. A început să vină apă neagră”, a povestit Kularathna, care trăieşte în apropiere de groapa de gunoi unde a avut loc incidentul. .

Un alt martor a povestit că trei dintre vecinii săi lipsesc şi a estimat că peste 100 de oameni ar putea fi îngropaţi încă sub gunoi.

Locuitorii din zonă, majoritatea care stau în barăci, au cerut îndepărtarea muntelui de gunoi, de teama periculelor pentru sănătate. Guvernul intenţiona să ia măsuri în curând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri