Cel puțin 42 de deţinuţi au fost găsiți morţi în patru închisori din Brazilia

Data actualizării: Data publicării:
inchisoare puscarie celula gratii shutterstock_745018762
Foto: Shutterstock

Cel puțin 42 de deţinuţi din Brazilia au fost găsiți morţi luni în patru închisori din orașul Manaus din jungla Amazoniană, unde o luptă între bandele rivale din închisori a dus la moartea altor 15 deţinuţi cu o zi înainte, au anunţat autoritățile, relatează Reuters.

Forţele federale speciale au fost trimise lui Manaus într-un efort de stopare a violenței. Confruntările din închisori se răspândesc adesea rapid în Brazilia, unde bandele de droguri au controlul de facto asupra aproape tuturor închisorilor, potrivit Mediafax.

În ianuarie 2017, aproape 150 de deţinuţi au murit în trei săptămâni de violențe în nordul și nord-estul Braziliei, în timp ce bandele locale, sprijinite de două dintre cele mari facțiuni de droguri din Brazilia, s-au masacrat reciproc.

Departamentul penitenciarelor din statul Amazonas a confirmat numărul de decese care au avut loc luni și a declarat că autoritățile au recâștigat controlul asupra celor patru închisori. Nu au fost furnizate alte detalii.

Cel puțin 15 deținuți au fost uciși într-o altă închisoare în Manaus duminică, autoritățile spunând că cei care au murit au fost strangulaţi și înjunghiați.

Președintele brazilian de extremă dreaptă, Jair Bolsonaro, a promis să recâștige controlul asupra închisorilor din țară şi construirea mai multor închisori.

Dar marea majoritate a închisorilor sunt administrate la nivel de stat. Timp de zeci de ani, ele au fost supra-aglomerate și aflate în afara controlului autorităților locale, în esență servind ca centre de recrutare pentru cartelurile de droguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri