Cel puțin 74 de persoane au murit în seismul din Iran. Autoritățile se așteaptă la sute de morți

Data publicării:
iran cutremur

Cutremurul a fost atât de violent, încât a zguduit tot Golful Persic, iar în est a fost simţit până în capitala Indiei. Şi în Pakistan, aflat aproape de epicentru, cel puţin 34 oameni au murit şi peste o mie de clădiri au fost distruse.

Seismul a fost atât de violent, încât a zguduit tot Golful Persic, iar în est a fost simţit până în capitala Indiei. Şi în Pakistan, aflat aproape de epicentru, cel puţin 34 oameni au murit şi peste o mie de clădiri au fost distruse.

Cutremurul estimat iniţial la 8,0 pe Richter, şi revizuit la 7,5 de către agenţia de seismologie iraniană, a avut loc la 13.44, ora României, la adâncimea de 15,2 kilometri, în provincia Balucistan, chiar la frontiera cu Pakistanul. Epicentrul a fost localizat între oraşele Khash si Saravan, unde locuiesc peste 100.000 de oameni.

Electricitatea, alimentarea cu apă potabilă şi reţelele de telefonie nu mai funcţionează în această zonă.

La mii de kilometri depărtare, în capitala Indiei, New Delhi, clădirile înalte s-au zgâlţâit minute în şir.

În Dubai numeroase imobile au fost evacuate, inclusiv cea mai înaltă clădire, Burj el Khalifa, care măsoară 828 de metri.

Săptămâna trecută, un alt seism, cu o magnitudine de 6,4 pe Richter, a zguduit Iranul. A făcut atunci cel puţin 37 de morţi şi a lăsat în urmă sute de clădiri prăbuşite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri