Cel puţin nouă oameni au murit în Argentina în confruntãrile dintre patronii magazinelor și hoți

Data publicării:
argentyina

Exasperaţi de greva poliţiei care a provocat haos în întreaga ţară, oamenii au cerut reinstaurarea imediată a ordinii. Iar în timp ce nordul ţării este măcinat de violenţe, în est a fost mare petrecere. În capitala Buenos Aires, autorităţile au organizat o adevărată fiesta cu ocazia împlinirii a 30 de ani de democraţie argentiniană.

Violenţele au izbucnit în regiunea Tucuman, din nordul Argentinei. Localnicii au atacat cu pietre şi sticle incendiare forţele de ordine care păzesc instituţiile statului, de altfel singurii poliţişti care mai vin la muncă. Aceştia au răspuns cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Oamenii au ajuns la exasperare din cauza jafurilor din magazine care au avut loc în ultima perioadă. Ei spun că de vină sunt numai poliţiştii care de o săptămână au intrat în grevă şi au refuzat să mai asigure ordinea pe străzi.

În lipsa poliţiştilor, zeci de supermarketuri din aproape toată ţara au fost prădate, iar cel puţin nouă oameni au murit în confruntările dintre patroni şi hoţi.

Între timp, autorităţile au organizat o petrecere în capitala Buenos Aires pentru a marca 30 de ani de democraţie argentiniană.

Fiesta a fost condusă chiar de preşedintele Cristina Kirchner, care a apărut în public pentru prima dată după operaţia pe creier.

„Astăzi, mai mult decât oricând, susţinem democraţia împotriva violenţei, împotriva celor care vor ca oamenilor să le fie frică, împotriva haosului care ne face martorii lucrurilor care cu adevărat ne mişcă, ne şochează şi, uneori, ne fac să ne fie ruşine”, a spus Cristina Kirchner, președintele Argentinei

Situaţia tensionată din Argentina nu pare să se rezolve în curând. Poliţiştii nu renunţă la grevă, iar oamenii au ameninţat că-şi vor face singuri dreptate dacă jafurile vor continua. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri