Foto Cel puțin șapte oameni au murit în incendiile care au cuprins peste un milion de hectare în vestul Statelor Unite

Data publicării:
incendii in california masini distruse incendiate
Foto: Profimedia Images

Peste 85 de focare de incendiu ard în continuare în vestul Statelor Unite. Au fost cuprinse de foc peste un milion de hectare, în timp ce, în urma incendiilor au murit cel puțin 7 persoane, scrie The Guardian.

Joi în vestul american, incendii mari, care s-au răspândit rapid, au distrus sute de case în nord-vestul Pacificului. Din cauza incendiilor de vegetație, cerul a devenit roșu și ziua a părut un amurg continuu.

Din cauza incendiilor de vegetație, cerul a devenit roșu în California
Foto: Jessica Christian / San Francisco Chronicle

Peste 85 de incendii forestiere semnificative ard în California, Oregon și Washington, iar comunități întregi au fost nevoite să își părăsească locuințele. 

Cel puțin șapte persoane au murit în cele trei state afectate de incendii. Trei persoane au fost ucise de flăcări în Oregon, trei în California și una a murit în statul Washington.

În California, vânturile puternice și uscate au contribuit la răspândirea flăcărilor și au împiedicat internvenția pompierilor și a elicopterelor.

incendii sua pompier intervine masina flacari
Foto: Profimedia Images

Un vast nor de fum a acoperit o mare parte din California. Imaginile apocaliptice par desprinse de pe alte planete.

„Particulele de fum împrăștie lumină albastră și permit doar luminii galbene-portocalii-roșii să ajungă la suprafață, determinând cerul să pară portocaliu”, explică într-un comunicat Departamentul privind Calitatea Aerului din California.

În incendii și-au pierdut viața un băiat de 12 ani și bunica sa care se refugiaseră într-o mașină

Primele victime ale incendiilor au fost confirmate miercuri după-amiază, când șeriful districtului Marion a confirmat moartea unui băiat de 12 ani și a bunicii sale care fugiseră de flăcări într-o mașină. Guvernatorul Kate Brown le-a transmis cetățenilor să se pregătească pentru ceea ce ar putea fi „cea mai mare pierdere de vieți din cauza incendiilor din istoria statului”.

incendii in california masini distruse incendiate
Foto: Profimedia Images

La Washington, un băiat de un an a murit după ce familia sa a fost surpinsă de flăcări în timp ce încerca să fugă. Părinții răniți ai copilului au fost descoperiți în zona incendiului și au fost transportați la un spital din Seattle cu arsuri de gradul III.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri