Cel puţin şapte oameni au murit noaptea trecută în urma raidurilor israeliene în Fâşia Gaza

Data publicării:
conflict israel fasia gaza-AFP Mediafax Foto-JACK GUEZ-1

Suntetul rachetelor israeliene s-a auzit toată trecută în oraşul Gaza. Armata a lansat noi raiduri aeriene care, potrivit autorităţilor de la Ierusalim, au vizat mai multe dispozitive Hamas. În urma ofensivei israeliene, un tânăr în vârstă de 17 ani şi-a pierdut viaţa. Alte raiduri aeriene care au vizat două localităţi din centrul şi vestul Fâşiei Gaza s-au soldat cu moartea a şase oameni. Premierul israelian spune că ofensiva anti-Hamas va continua.

„Am atacat până acum peste 1.000 de ţinte ale Hamas, Jihadului Islamic şi ale altor grupări. Vor urma altele. Nicio presiune internaţională nu ne va opri să acţionăm cu toată forţa”, a spus Benjamin Netanyahu.

Israelul este hotărât să intensifice operaţiunea militară. Zeci de tancuri sunt la graniţa cu Fâşia Gaza, iar mii de rezervişti se pregătesc de o invazie terestră.

Ofensiva anti-Hamas din Fâşia Gaza încinge spiritele şi în Cisiordania. Mai multe puncte de control situate în apropiere de graniţa cu Israelul, dar şi o bază militară au fost atacate de protestatari palestinieni. Aceştia au aruncat cu pietre şi petarde în militarii israelieni care au răspuns cu grenade asurzitoare.

De teama izbucnirii unui conflict major în zonă, preşedintele american Barack Obama a propus medierea Statelor Unite pentru restabilirea calmului şi evitarea unei escaladări a tensiunilor în regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri