Cele mai dure antrenamente militare, la care și cei mai curajoși cedează

Data actualizării: Data publicării:
icon foc

Când vă gândiți la instrucția militarilor, probabil vă imaginați niște tineri care fac jogging în formație perfectă sau se târăsc pe sub sârmă ghimpată. În realitate, tehnicile de pregătire armată sunt mult mai dure în prezent și variază mult de la o țară la alta. Unele exerciți sunt gândite nebunește, iar altele sunt de-a dreptul crude. Site-ul Cracked.com a întocmit un top al celor mai dure pregătiri militare.

6 Armatele Coreei de Sud și Chinei se călesc în zăpadă

În fiecare iarnă, sute de soldați din forțele speciale ale Coreei de Sud se deplasează în regiunea înghețată din Pyeongchang pentru a se antrena la temperaturi de minus 30 de grade Celsius. Odată ce s-au dezbrăcat la bustul gol, militarii încep pregătirea în zăpadă. Antrenamentele includ lupte corp la corp care sunt extrem de dureroase având în vedere temperaturile negative.

Acest tip de antrenament nu este folosit doar de Coreea de Sud. Militarii chinezi merg la granița cu Rusia, în locuri cu temperaturi negative extreme, pentru a efectua exerciții similare, dar cu mai multă intensitate.

5 Trupele marinei taiwaneze trebuie să se târască pe 50 de metri de pietre

Taiwan este o națiune renumită pentru electronicele sale fragile, dar calitatea militarilor săi este una de top. O mare parte din acest lucru se datorează faptului că recruții din marină pot absolvi numai după ce au trecut proba denumită Road To Heaven”, unde sunt obligați să meargă, în mod repetat, târâș, 50 de metri pe pietre. Instrucția durează 9 săptămâni și include pregătirea în arte marțiale.

Dacă instructorii nu sunt satisfăcuți de performanțele recruților, îi vor obliga să se târască pe pietre până când vor sângera din abundență din cauza rănilor.

Familiile, soțiile și copiii cursanților sunt invitați să asiste la pregătirea acestora. Unele persoane din asistență ajung însă să blesteme intrarea în armată a celor dragi. Drumul spre iad poate fi pavat cu intenții bune, spune un proverb, dar pregătirea trupelor speciale taiwaneze este scăldată din plin de lacrimile familiei.

După ce primesc ajutor și arată uneori ca niște mumii din cauza bandajelor, se adună în formație și cântă melodii patriotice, dar și unele populare cu nume sugestive: „Cineva să mă omoare”, „Nimic nu merită această agonie”. Totuși, tinerii sunt mândri că au fost acceptați la această instrucție și că se vor putea număra printre militarii marinei taiwaneze. 

4 Lunetiștii americani din infanteria marină, pregătiți o lună într-un iaz cu apă rece și infectă

Purtând o uniformă specifică de lunetist, bărbații din infanteria marină își vor petrece cea mai mare parte a zilei, timp de o lună, scufundați până la gât într-un iaz cu apă rece mizerabilă, plină de noroi și resturi vegetale sau animale în putrefacție. Nu lipsesc nici totul felul de vietăți care pun la grea încercare nervii militarilor. Aceasta este ultima parte a pregătirii și doar cei care trec acest test sunt declarați admiși.

Dacă etapa „iazului” nu este trecută cu bine, instructorii consideră că lunetistul nu se poate face nevăzut în fața inamicului în orice condiții și îl consideră picat. 

3 Recruții din marina SUA trebuie să supraviețuiască 12 ore pe replica unei nave care se scufundă

Marina americană are o viziune și mai nebună asupra a ceea ce înseamnă a fi la bordul unei nave care se scufundă decât regizorul filmului Titanic. Instructorii militari îi pun pe tinerii recruți să trăiască sentimentul unor oameni care se află pe o navă care se va scufunda. Exercițiul durează 12 ore.

Fiecare element al simulării este cât se poate de realist, începând cu cei aproape 500 de mii de litri de apă care se revarsă peste replica vasului și peste recruți. Difuzoare uriașe simulează zgomotul infernal făcut de metalul care se contorsionează sub puterea apei.

În plus, recruții se confruntă cu fum, căldură și flăcări. Există lămpi stroboscopice pentru a imita disfuncționalități electrice intermitente și plăci de încălzire în pereții machetei la scară 1:1 pentru a crește temperatura din interiorul vasului. În mare parte, incendiile sunt simulate folosind efecte speciale, însă tinerii sunt expuși timp de trei secunde la o flacără reală.

Dacă tinerii eșuează în a scoate „corpurile neînsuflețite” ale colegilor din nava distrusă, în toate condițiile descrise mai sus, nu trec testul și nu vor fi acceptați în rândurile US Navy.

2 Iordania are un oraș construit special pentru formarea forțelor speciale

Jocuri precum Call of Duty și Battlefield își plasează jucătorii în scene ultra-realiste de luptă virtuală. Inspirați probabil de aceste jocuri, iordanienii au considerat că este o idee bună să construiască un oraș real unde să pregătească militarii din forțele speciale. Zis și făcut.

Centrul de pregătire a operațiunilor speciale King of Abdullah II este considerat de specialiști cel mai avansat complex de instruire de pe planetă. Multe state aliate ale Iordaniei apelează la acest centru de pregătire. KASOTC este construit ca un oraș real, cu peste 60 de structuri urbane, cum ar fi apartamente, vile și clădiri de birouri, pentru ca militarii să poată simula cât mai real exerciții de război urban.

Există chiar și un întreg aeroport simulat, complet echipat cu aeronave ale căror pasageri falși se ridică intempestiv de pe locurile lor.

Militarii se pregătesc pentru felurite tipuri de operațiuni - de la pregătirea câinilor pentru a depista dispozitive explozive, până la pregătirea în vederea extracției unor persoane din clădiri înalte. Peste tot sunt prezente efecte speciale realiste, cum ar fi strigătele, zgomotele animalelor, plânsul ostatecilor, focurile de armă și exploziile.

Locul este atât de mare încât necesită sute de operatori, toți trăind de fapt în complex. Prin urmare, există locuri de servit masa, de somn, de relaxare și magazine.

1 Beretele roșii din Belarus conduc pregătirea asaltului în iad

Pentru a deveni o Beretă Roșie în Belarus, un tânăr trebuie să participe la o instrucție complicată și dură.

Pe lângă teste inimaginabile de rezistență fizică în condiții de temperaturi extreme, pregătirea include și o cursă infernală cu obstacole. Printre altele, recruții trebuie să intre în tuneluri inundate cu gaze toxice în timp ce trag cu muniție de război în ținte în mișcare, să spargă cu capul cărămizi în flăcări și să traverseze fără mască locuri inundate cu fum.

Din cei peste 150 de militari care se înscriu la test, în medie doar 17 se pot lăuda că îl trec. Este o rată destul de proastă de absolvire pentru orice clasă.

Citiți și:  Topul celor mai puternice armate ale lumii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri