Cele șase cerșetoare românce înjosite de fanii PSV: „Ce bine-ar fi să ne umilească zilnic așa”

Data publicării:
cersetoare madrid umilite

Vinovații au fost vânați în Olanda și acuzați de „tratament degradant și contra drepturilor fundamentale prin lezarea demnității prin intermediul umilirii, deprecierii și discreditării”. Poliția olandeză și cea spaniolă și-au dat mâna pentru a-i găsi cât mai repede cu putință.

În acest timp, cele șase femei, toate de naționalitate română, Nagie (40 de ani), Savian (19 ani), Jumaje (20), Katerine (30), Maria (30) și Fatma (25) - cel mai probabil numele sunt fictive - le-au mărturisit ziariștilor spanioli că nu s-au simțit jignite de gesturile disprețuitoare ale olandezilor, care le-au aruncat monede, au ars bancnote în fața lor și le-au umilit, punându-le să facă genoflexiuni și flotări pentru bani.

„Dacă ne-ar umili așa în fiecare zi ce bine ar fi! Am câștigat mai mulți bani atunci decât într-o lună. Oamenilor li se poate părea rușinos, dar la ce bani am făcut atunci, cei opt copii ai mei vor fi recunoscători. Sper să mai vină!”, a spus Nagie, care a dezvăluit că a „strâns” 40 de euro în acea zi, de pe urma „bunăvoinței” suporterilor olandezi.

Originare din Medgidia, femeile au povestit cum au fost aduse în Spania și cum li s-a dat „de ales” unde preferă să cerșească: „la colț de stradă sau la semafor, cu o cârjă”. Toți banii încasați îi împart cu cei care controlează această afacere, tot de naționalitate română, mafia cerșetoriei din Madrid. Locuiesc în tabăra „El Gallinero”, la 12 kilometri de Kilometrul Zero al Madridului și al Spaniei. E cea mai mare tabără de acest gen din Europa.

Jurnaliștii de la El Mundo amintesc că cele șase femei sunt doar o mică parte dintr-o problemă mult mai gravă. Se estimează că 50.000 de romi de naționalitate română trăiesc din cerșit în Spania.

Citiți și:

Patru femei din România s-au umilit adunând de pe jos bani de la suporteri olandezi

Reacții diplomatice în cazul femeilor umilite de suporterii clubului PSV Eindhoven

Olanda, scuze pentru umilinţa de la Madrid

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri