Celebrul dresor de câini Cesar Millan nu va fi inculpat pentru cruzime față de animale

Data publicării:
GettyImages-82807155

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

După o anchetă exhaustivă agenții noștri au înaintat un raport complet biroului procurorului care nu au fost în măsură să găsească ceva care să-l incrimineze oficial pe domnul Millán”, a declarat directorul adjunct al Departamentul de Îngrijire și Control al Animalelor din Los Angeles care a analizat plângerile depuse în legătură cu un episod din serialul difuzat de National Geographic.

„Este o decizie corectă”, a precizat Reyes.

Faptele datează din martie anul acesta când responsabili ai Departamentului au descins la centrul lui Millán (Dog Psychology Center) din Santa Clarita (California) pentru a investiga un presupus caz de cruzime împotriva animalelor. Ancheta a fost declanșată de o sesizare trimisă online privind episodul difuzat pe 26 februarie, în care un câine atacă un porc animal de companie.

Într-un comunicat emis de National Geographic Wild, s-a explicat că Cesar Millán lucra în acel moment cu Simon, un bulldog terrier francez obișnuit să atace alte animale inclusiv porcul-mascotă al stăpânului său.

În clipul postat pe Internet se vede cum Simon îl fugărește pe porc și îi smulge o bucată de ureche. Porcul atacat de câine a primit imediat îngrijiri, s-a vindecat și nu prezintă semne de suferință”, a precizat postul. Câinele nu a fost eutanasiat și nici nu a fost despărțit de stăpânul lui, încheie comunicatul.

După ce a aflat că nu vor fi formulate acuzații penale împotriva sa, Cesar Millán a asigurat că el și echipa lui se implică sută la sută în îngrijirea animalelor și în reabilitarea cîinilor, chiar și a celor mai problematici, ceea ce a dus la salvarea atâtor animale, care altminteri ar fi fost eutanasiate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri