Cercetător al NASA americano-turc, condamnat la închisoare pentru legături cu clericul Gulen

Data publicării:
nasa-logo-web-rgb_0

Un om de ştiinţă cu dublă cetăţenie, turcă şi americană, angajat al agenţiei spaţiale NASA, a fost condamnat de un tribunal din Turcia la 7 ani şi jumătate de închisoare, într-un verdict criticat de Departamentul de Stat al SUA, a transmis vineri agenţia privată Dogan, preluată de dpa și Agerpres.

Serkan Golge, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit vinovat de legături cu clericul Fethullah Gulen, autoexilat în SUA din 1999 şi acuzat de regimul de la Ankara de orchestrarea puciului eşuat din iulie 2016.

Golge a fost arestat la scurt timp după tentativa de puci, în timp ce se afla în vacanţă cu familia în Turcia, ţara sa de origine. El a fost acuzat de spionaj şi terorism.

Conform purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, guvernul SUA se declară profund preocupat de 'condamnarea fără dovezi credibile' a cercetătorului de la NASA.

'Vom continua să monitorizăm îndeaproape acest caz, împreună cu cele ale altor cetăţeni americani a căror persecutare în baza stării de urgenţă ridică îngrijorări serioase cu privire la respectarea independenţei justiţiei', a declarat Heather Nauert, cerând ridicarea stării de urgenţă în Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri