Ceremonie impresionantă în noaptea de Înviere la Catedrala Patriarhală din Moscova

Data publicării:
putin inviere

Slujba de Înviere, la Moscova

Zeci de membri ai clerului de la Moscova au purtat Lumina Sfântă de la Ierusalim în jurul Catedralei Hristos Mântuitorul din capitala rusă. Apoi, aşa cum cere tradiţia, Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, a dat vestea Învierii Domnului.

Mii de credincioşi au urmărit slujba de la catedrală, alături de înalţi oficiali moscoviţi. Ca în fiecare an, nu au lipsit de la ceremonie preşedintele Vladimir Putin, prim-ministrul Dmitri Medvedev, soţia sa, Svetlana, şi primarul Moscovei Serghei Sobianin. La finalul ceremoniei, Patriarhul Kirill le-a urat sărbători fericite şi le-a oferit acestora daruri în cutii de catifea roşie.

Slujba de Înviere, la Kiev

În Capitala Ucrainei, slujba de Înviere a fost oficiată la o catedrală din centrul Kievului.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a venit însoţit de soţia sa la ceremonie.

Vestea Învierii Mântuitorului s-a răspândit în rândul creştinilor.

Lumina Sfântă a venit de la Ierusalim

Ca în fiecare an, Lumina Sfântă s-a aprins la Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim, după un ritual vechi de aproape 2000 de ani. Patriarhul Ierusalimului a intrat în capelă cu 33 de lumânări neaprinse, ce semnifică vârsta la care Mântuitorul a fost răstignit. Fără a avea o sursă de foc asupra sa, după cinci minute de rugăciune, patriarhul a ieşit cu lumânările aprinse şi a împărţit lumina Învierii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri