Cererea bizară a unui american condamnat la moarte. Cum vrea să fie ucis în iunie

Data publicării:
Zane Michael Floyd
Zane Michael Floyd FOTO: NEVADA DEPARTMENT OF CORRECTIONS

Un criminal condamnat în statul american Nevada a cerut să fie ucis de un pluton de execuție, în locul injecției letale.

Zane Michael Floyd ar putea fi executat în iunie, și ar putea deveni prima persoană ucisă în Nevada în ultimii 15 ani. Floyd, în vârstă de 45 de ani, a cerut să fie ucis de un pluton de execuție, metodă care nu este folosită în mod obișnuit în Statele Unite, potrivit CBS News.

Avocații săi spun că ar fi o metodă mai „umană” decât injecția letală, deoarece este mai rapidă și mai puțin dureroasă.

Brad Levenson, apărător public federal care îl reprezintă pe Floyd, a declarat: „Nu este o tactică pentru întârzierea execuției”.

Avocații condamnatului mai spun că cele trei substanțe pe care statul Nevada dorește să le utilizeze - diazepamul sedativ, fentanilul analgezic și cisatracurium paralitic - ar duce la o pedeapsă crudă, iar asta ar însemna încălcarea drepturilor constituționale ale lui Floyd.

Floyd a fost condamnat în 2000 pentru că a împușcat mortal patru persoane într-un supermarket din Las Vegas și a rănit grav o a cincea persoană, într-un incident care a avut loc în 1999.

Nevada nu mai permite punerea în aplicare a pedepselor capitale cu plutonul de execuție, legea statului impunând injecția letală.

În prezent, trei state americane pot aplica această metodă: Mississippi, Oklahoma și Utah. Ultima dată a fost utilizată în Utah, în 2010.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri