China, apărătoarea internetului

Data publicării:
hacker getty

Preşedintele chinez Xi Jinping a pozat într-un apărător al securităţii pe internet. Şi asta cu toate că ţara sa a fost acuzată constant de unele guverne occidentale, că ar fi în spatele atacurilor cibernetice ale unor hackeri.

Xi Jinping, preşedintele Chinei: „Trebuie să ne opunem hegemonismului cibernetic, să nu intervenim în afacerile interne ale altora, să nu participăm, să nu permitem şi să nu sprijinim activităţi cibernetice prin care se pot ameninţa securitatea naţională a altora. Trebuie să combatem cu hotărâre furtul de secrete comerciale şi piratarea site-urilor guvernamentale, în conformitate cu tratatele internaţionale. Nu ar trebui să existe standarde duble în privinţa menţinerii securităţii pe internet”.

Beijingul a fost acuzat de oficialii din Australia că ar sprijini atacurile cibernetice. Însă, cele mai dure acuzaţii au venit din partea autorităţilor din Statele Unite.

Într-un interviu de acum doi ani pentru postul de televiziune ABC, preşedintele Barack Obama vorbea despre o agresiunile cibernetice ale Guvernului de la Beijing.

Reporter: „Şeful comisiei de informaţii din Camera Reprezentanţilor spunea că suntem în război cu China din cauza atacurilor cibernetice asupra SUA, ei câştigă acest război, iar guvernul şi armata lor sunt în spatele acestei acţiuni. Credeţi acest lucru?”

Barack Obama: „Cred că întotdeauna trebuie să fim atenţi cu privire la mesajele alarmiste. Ceea ce este absolut adevărat este că am observat o creştere constantă a ameninţărilor la adresa securităţii cibernetice, unele susţinite de stat, altele doar de infractori”.

Disensiunile dintre China şi Statele Unite cu privire la atacurile informatice s-au atenuat anul acesta, chiar înaintea întâlnirii dintre preşedinţii celor două state. Mai mult, ca un gest de bunăvoinţă, oficialii chinezi au arestat şi mai mulţi hackeri acuzaţi că au atacat site-uri guvernamentale americane.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri