China. Fostul ministru al căilor ferate a fost condamnat la moarte cu suspendare pentru corupție

Data publicării:
steagul chinei 1

El a acordat contracte în schimbul banilor, relatează BBC.

Liu a fost cel mai important oficial judecat și declarat vinovat de corupție de când Xi Jinping a devenit lider al Chinei. Jinping a cerut combaterea corupției, de la cele mai înalte trepte până la baza Partidului Comunist. 

Fostul oficial va fi închis timp de zece ani, iar proprietățile îi vor fi confiscate. În general, atunci când se pronunță o pedeapsă cu moartea cu suspendare ea se transformă în închisoare pe viață. 

Rețeaua feroviară a Chinei s-a extins rapid în ultimii ani. Liu ar fi ajutat 11 persoane să primească diverse contracte și promovări, în schimbul banilor. El s-a aflat la conducerea unui program de miliarde de dolari menit să extindă rețeaua feroviară. 

Rețeaua feroviară de mare viteză a Chinei, cea mai mare din lume, este marcată de scandaluri legate de siguranța circulației. Un accident feroviar produs în iulie 2011 s-a soldat cu 40 de morți și a provocat indignare la nivel național. 

Acuzațiile la adresa lui Liu au apărut în decembrie, după ce un jurnalist a pus sub semnul întrebării mai multe contracte, a arătat că oficialul își inventase studiile din CV și amenințase cu moartea o fostă amantă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri