China îi pune pe Barack Obama şi pe Vladimir Putin la aceeaşi masă, sub focuri de artificii

Data publicării:
apec putin obama

Artificiile au luminat timp de şapte minute cerul de deasupra Stadionului Național din Bejing, cunoscut și sub numele „Cuib de pasăre”. A fost o ceremonie specială oferită de preşedintele Chinei, Xi Jinping, oaspeţilor veniţi la summitul de Cooperare Economică Asia-Pacific. Imediat după banchet, preşedintele chinez şi ceilalţi lideri ai ţărilor membre APEC s-au aşezat la masa discuţiilor. Cei 21 de membri reprezintă 40% din populația totală a globului, și aproape jumătate din comerț și PIB.

China va dona 10 milioane de dolari pentru a sprijini dezvoltarea şi cooperarea în cadrul Forumului pentru cooperarea economică Asia-Pacific”, a spus Xi Jinping, preşedintele Chinei.

Presa străină notează că este cea mai importantă reuniune internţională pe care Xi Jinping o organizează după venirea la putere în urmă cu doi ani. Potrivit cotidianului rus Kommersant, cu ocazia summitului, preşedintele SUA Barack Obama a avut o scurtă discuţie cu omologul său rus, care a durat şapte-opt minute. Nici Casa Albă, nici Kremlinul nu au confirmat însă această informaţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri