China închiriază sute de insule părăsite. Cel mai mic preț pornește de la 535$ hectarul

Data actualizării: Data publicării:
China închiriază sute de insule părăsite. Cel mai mic preț pornește de la 535$ pe hectar
Foto: Guliver / Getty Images

Provincia Liaoning din nord-estul Chinei găzduiește sute de insule nelocuite și toate sunt disponibile pentru închiriere, scrie CNN.

Deși insulele, precum majoritatea terenurilor și resurselor din China, sunt deținute de guvern, acestea pot fi închiriate persoanelor fizice. Prețurile lor pornesc de la 3.700 yuani/ha (535 dolari) pe an, până la 25 milioane yuani/ha (3.62 milioane de dolari) pe an, potrivit agenției de știri Xinhua.

Dintre cele 633 insule din provincia chineză, 44 sunt locuite, iar restul de 589 sunt părăsite. Deși unele dintre insule se află în largul coastei Mării Galbene, multe sunt împrăștiate de-a lungul râului Yalu care separă Liaoning de Coreea de Nord.

În ultimii ani, presiunea asupra resurselor marine din regiune a crescut, iar unele dintre insule și teritoriul marin din împrejurimi au fost „utilizate ineficient”, precizează sursa citată.

Cei care doresc să închirieze o astfel de insulă trebuie să specifice cum vor folosi terenul și să prezinte periodic planuri specifice de dezvoltare. Există mai multe categorii posibile, fiecare cu prețuri diferite: turism, agricultură, pescuit, energie regenerabilă sau dezvoltare urbană. 

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri