China îşi construieşte cea mai înaltă clădire. Cu 632 de metri, Shanghai Tower va seconda Burj Khalifa din Dubai

Data publicării:
shanghai tower

China se pregăteşte să îşi finalizeze cea mai înaltă clădire: în oraşul Shanghai va avea loc ceremonia de amplasare a vârfului pe un turn care măsoară peste 630 de metri. Blocul va ajunge astfel pe locul doi în lume ca înălţime, după celebra clădire Burj Khalifa din Emiratele Arabe Unite, care are 848 de metri.

Povestea Shanghai Tower a început în urmă cu douăzeci de ani. Potrivit autorităţilor, în cartierul comercial din oraşul chinez urmau să fie ridicaţi trei zgârie-nori. Doi dintre aceştia au fost finalizaţi deja, iar Shanghai Tower a ajuns la nivelul maxim pe verticală. Cu toate acestea, mai sunt necesari doi ani pentru finisarea clădirii.

Din cauza crizei financiare din 2008, costul construcţiei, inclusiv salariile muncitorilor şi materialele, a fost uşor de controlat şi în avantajul nostru. De asemenea, pentru un astfel de proiect, perioada de construcţie este foarte lungă şi crizele sunt ciclice. Aşa că am început construcţia într-o perioadă în care economia nu era într-o situaţie bună şi am evitat momentele grele”, a explicat Gu Jianping, constructorul Shanghai Tower.

Potrivit legilor chineze, constructorii mai au de aşteptat până la încheierea contractelor pentru spaţiile comerciale. „Am început vânzarea spaţiilor clădirii dar, potrivit legilor, putem primi permis pentru pre-închiriere după amplasarea vârfului. Aşa că, după ceremonie, vom înainta o cerere guvernului. Am discutat deja cu clienţi interesaţi inclusiv de spaţii de restaurante şi magazine”, a precizat constructorul.

Inaugurarea oficială a clădirii, programată abia peste doi ani, va avea loc pe fondul reducerii creşterii economice, nefiind exclusă o criză imobiliară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri