Sari la conținut

China propune săptămâna de lucru de patru zile și jumătate

Foto: Gulliver/GettyImages 

Executivul solicită firmelor să fie mai flexibile și să diminueze programul de lucru atunci când condițiile permit acest lucru.

Recomandarea ca săptămâna de lucru să devină de patru zile și jumătate a fost imediat salutată de internauții din China, în numai câteva ore de la difuzarea știrii, peste 25 de milioane de persoane folosind pe rețeaua Weibo (echivalentul local al Twitterului) hashtag-urile create pe tema prelungirii weekendului.

Documentul conține și alte inițative având ca scop dezvoltarea turismului, precum construirea până în 2020 a zece porturi pentru vase de croazieră, a 57.000 de toalete publice și o creștere a numărului de ghizi în principalele zone turistice.

În China, concurența pentru ocuparea unui loc de muncă și pentru obținerea unei promovări profesionale este foarte mare, mai ales pentru persoanele calificate și, de aceea, doar jumătate dintre cei care beneficiază de concedii plătite fac uz de acest drept, potrivit datelor de la Ministerul Asigurărilor Sociale și pentru Resurse Umane de la Beijing.