China se răzbună pe companiile IT americane

Data publicării:
Computer concurs-Mfax

Verificările anunţate joi de Biroul de Stat pentru Informaţii în Domeniul Internetului au rolul să oprească furnizorii IT să îşi folosească produsele pentru controlul, perturbarea sau închiderea sistemelor clienţilor, în mod ilegal, a relatat o agenţie de presă chineză, citând un comunicat al instituţiei.

Un purtător de cuvânt al acestui birou a declarat marţi că acuzaţiile SUA sunt lipsite de temei, iar China va lua contramăsuri, dacă partea americană le va menţine. Astfel de controale ar marca o escaladare majoră a tensiunilor dintre China şi Statele Unite, după ce procuratura americană a pus sub acuzare cinci ofiţeri chinezi pentru că ar fi furat secrete ale unor companii americane.

Nu se ştie deocamdată care sunt companiile care vor fi verificate şi nici subiectul acuzaţiilor SUA. În schimb, un purtător de cuvânt al Biroul de Stat pentru Informaţii în Domeniul Internetului a declarat că guvernele câtorva ţări au profitat de statutul de monopol şi de avantajul tehnologic pentru a obţine informaţii sensibile.

Piaţa IT din China este dominată de giganţii occidentali precum Microsoft, Cisco, IBM şi Intel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri