China a lansat al doilea portavion fabricat integral în țară

Data actualizării: Data publicării:
portavion

Al doilea portavion chinez a fost lansat în mod oficial miercuri, într-o ceremonie de lansare la apă a navei, a anunţat agenţia China Nouă, scrie AFP citat de News.ro.

portavion

Nava este prima fabricată în întregime în China. Beijingul dispune deja de un portavion - Liaoning -, a cărui cocă a fost construită în fosta Uniune Sovietică.

Agenţia de presă oficială chineză nu a precizat data prevăzută a introducerii în serviciu a navei, construită de şantierele navale de la Dalian, în nord-estul ţării.

Numele navei nu a fost divulgat.

Lansarea la apă a portavionului are loc în contextul unei intensificări a tensiunilor internaţionale în jurul Coreei de Nord şi programelor sale nuclear şi balistic.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că a trimis un portavion american - USS Carl Vinson - în largul Peninsulei Coreea cu scopul de a exercita presiuni asupra regimului de la Phenian.

China denunţă şi ea programul nuclear al vecinului şi aliatului ei, însă a îndemnat Statele Unite la reţinere în acest dosar.

Beijingul încearcă de ani de zile să-şi modernizeze forţele armate, mai ales Marina, pentru a-şi susţine pretenţiile în Marea Chinei de Sud, o zonă a cărei suveranităţi este contestată de mai multe ţări riverane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri