China trimite la închisoare un avocat specializat în apărarea drepturilor omului

Data publicării:
19th National Congress Of The Communist Party Of China (CPC) - Opening Ceremony
Foto: GettyImages

Statul chinez l-a condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pe Wang Quanghang, unul dintre cei mai importanţi avocaţi specializati în apărarea drepturilor omului, Wang Quanghang, scrie BBC.

China Prepares Military Parade For National Day
Foto: GettyImages

Wang, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit vinovat de „subminarea puterii statului, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare şi i s-au luat drepturile politice pentru cinci ani”, a informat tribunalul din Tianjin.

Procesul s-a desfăşurat cu uşile închise, jurnaliştii şi diplomaţii străini având accesul interzis în tribunal. Conform Reuters, Wang şi-ar fi concediat avocatul primit de la stat în timpul procesului. Soţia lui Wang, Li Wenzu, nu a avut voie să participe la proces. Ea s-a ras în cap ca formă de protest.

Wang este ultimul dintr-un grup de aproximativ 200 de apărători ai drepturilor omului arestaţi în iulie 2015, care nu fusese judecat încă ori eliberat.

Avocatul, în vârstă de 42 de ani, a apărat activişti politici, membri ai sectei interzise Falungong şi ţărani deposedaţi de pământuri.

El a fost inculpat în mod oficial de subversiune în ianuarie 2016 - o infracţiune pasibilă de închisoarea pe viaţă, a subliniat organizaţia Amnesty International (AI), care a denunţat o „mascaradă crudă” şi un „fals proces”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri