Video&Foto Chinezii construiesc o copie în mărime naturală a Titanicului

Data publicării:
Chinezii construiesc o replică a Titanicului în mărime naturală.
Chinezii construiesc o replică a Titanicului în mărime naturală. Foto: Profimedia Images

O replică în mărime naturală a Titanicul este în curs de construcție în China și este aproape gata. Nava, care are aceleași dimensiuni impresionante ca cea originală, va putea fi vizitată și este destinată tuturor celor care s-au intrebat "cum e să fii pasager al celui mai mare și luxos vas din lume", relatează CNN

Replica se află în prezent în lucru în regiunea Daying din provincia chineză Sichuan, a fost numită "Titanicul nescufundabil" și va avea 269,1 m lungime, o lățime de 28 de metri și o înălțime de 18 metri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Construcția ar urma să fie atracția unui parc tematic în care vizitatorii pot urca la bordul "Titanicului chinezesc", care va avea inclusiv celebrul salon de dans, săli de teatru, mai multe punți și o piscină. Oaspeții au inclusiv posibilitatea de a petrece o noapte în spațiile de cazare ale navei, care ar urma să fie ancorată într-o zonă special amenajată pe râul Qijiang.

Pentru moment, chinezii nu au anunțat o dată la care nava va fi inaugurată. Proiectul ar fi început încă din anul 2016, iar imaginile făcute publice arată că ideea a progresat foarte mult, construcția are deja forma unui vapor și urmează să fie finisată la exterior și decorată la interior. 

Până acum, constructorii au folosit 23.000 de tone de oțel pentru a ridica replica, iar investiția s-a ridicat la peste un miliard de yuani, adică echivalentul a 153.5 milioane de dolari.

Chinezii construiesc o replică a Titanicului în mărime naturală. Foto: Profimedia Images
Chinezii construiesc o replică a Titanicului în mărime naturală. Foto: Profimedia Images

Nava construită în China nu este singura replică a Titanicului. În 2018, compania australiană Blue Star Line a anunțat că demarează lucrările unei copii fidele a navei, care va avea o capacitate de 2.435 de pasageri. Călătoria de debut a vasului era programată să aibă loc în 2022, însă construcția a fost sistată. 

Istoria Titanicului

Celebrul Titanic a pornit din Southampton, Anglia, către New York pe data de 10 aprilie 1912 și era considerată cea mai mare navă de pasageri din lume. Pe 14 aprilie, pe la miezul nopții, Titanicul a lovit un aisberg, lucru ce a dus la scufundarea vasului în mai puțin de trei ore. 

Potrivit raportului făcut public de Senatul SUA privind dezastrul de pe Titanic, din cei 2,223 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord, 1.517 persoane au murit.

În 1985, oamenii de știință au localizat epava la aproximativ 350 de mile de coasta de sud-est a Newfoundland, Canada și au început cercetările în adâncuri, care continuă și astăzi.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri