Chinezii mai construiesc un pod de sticlă

Data publicării:
pod de sticla china - GettyImages - 12 oct 15

Construcţia unui nou pod de sticlă va fi finanțată de un om de afaceri chinez și va costa aproximativ 40 de milioane de dolari. Lucrările la grandiosul proiect au început în luna iunie şi ar putea fi gata până la finele acestui an.

Odată terminat, Podul de Sticlă din Marele Canion Zhangjiajie le va permite turiştilor să se bucure de peisaj dar, de asemenea, le va oferi posibilitatea să facă bungee jumping”, spune Guo Kun, managerul de proiect al construcţiei.

Potrivit constructorilor, podul va avea şase metri lăţime, 430 de metri lungime şi va fi la o înălţime de 300 de metri peste spectaculosul canion. Acesta va avea plăci de sticlă de cinci centrimetri grosime, despre care constructorii spun că sunt sigure. Asta, după ce un alt pod de sticlă inaugurat luna trecută i-a speriat pe turiști după ce una din plăci s-a crăpat. Podul a fost închis pentru reparaţii.

Părțile de sticlă vor fi transparente și securizate, astfel încât oamenii se vor putea plimba pe pod, se pot bucura de peisaj și pot privi canionul de dedesubt”, explică Ma Liang, inginerul-șef al proiectului.

Totuşi, pentru a preveni incidentele, numărul de turişti care se pot afla în acelaşi timp pe pod va fi limitat la 800.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri