Cina bizară pe care un condamnat la moarte a cerut-o înainte de execuție. Ultimele cuvinte ale bărbatului

Data actualizării: Data publicării:
scaun electric
Foto: Shutterstock

Edmund Zagorski, în vârstă de 63 de ani, a fost executat, joi, în statul american Tennessee. Bărbatul a fost găsit vinovat într-un dublu dosar de omor și aștepta execuția încă din 1984. Zagorski a optat pentru scaunul electric pentru că, a crezut el, va fi mai puțin dureros ca injecția letală.

scaun electric
Foto: Shutterstock

Povestea lui Edmund Zagorski a ajuns săptămâna aceasta din nou în atenția presei, după ce, pentru ultima cină înainte execuției de ieri seară a optat pentru un meniu bizar. Acesta a cerut ciolane și cozi de porc.

De obicei, condamnații la moarte aleg pentru ultima masă pizza, fripturi sau pui prăjit.

Edmund Zagorski era încarcerat la penitenciarul de maximă siguranță Riverbend. Este prima persoană executată pe scaunul electric în SUA în ultimii cinci ani. Execuția lui fusese inițial programată pentru data de 11 octombrie, însă a fost amânată pentru că statul american nu era pregătit.

Chiar dacă Zagorski a fost cel care a ales metoda, avocații bărbatului au încercat să amâne execuția, pe motiv că scaunul electric este o practică „barbară”. Aceștia au declarat că scaunul electric folosit de statul Tennessee este „construit de un incompetent”, provoacă arsuri și nu oprește imediat inima și funcțiile creierului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Zagorski a fost condamnat la moarte după ce a fost găsit vinovat de uciderea a doi bărbați - John Dotson, în vârstă de 35 de ani, și Jimmy Porter, de 32. Crimele au avut loc în anul 1983.

Atunci în vârstă de 28 de ani, bărbatul i-a ademenit pe cei doi într-o pădure, cu promisiunea că le va vinde marijuana. Acolo i-a împușcat, le-a tăiat gâtul și le-a luat banii - câteva mii de dolari.

Ultimele cuvinte ale criminalului înainte de moarte, au fost, potrivit The Associated Press: “Let’s rock” (n.r. „Să înceapă petrecerea”).

În prezent, nouă state din SUA le permit condamnaților la moarte să aleagă între electrocutare și injecție letală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri