Cină de un milion de dolari la New York. Un miliardar chinez a invitat la masă oameni ai străzii

Data publicării:
Cina NY

Chen Guangbiao este un om de afaceri chinez, care a făcut miliarde de dolari din reciclarea deşeurilor. El a avut inedita idee de a invita la cină sute de oameni fără adăpost, în restaurantul Loeb Boathouse, aflat în Central Park.

O cină cu mâncăruri şi băuturi rafinate, dovadă şi nota de plată de un milion de dolari. Miliardarul chinez a fost atent şi la detaliile întâlnii. Chelnerii au fost voluntari îmbrăcaţi în uniforme comuniste, iar în difuzoare s-au auzit şi cântece patriotice din China.

„Am ajutat milioane de oameni şi aş vrea să încurajez presa să-i intervieveze pe cei care au primit ajutor din partea mea decât să stea să asculte la cei care ar putea fi geloşi, care ar putea spune lucruri negative despre ceea ce am eu de oferit”, a spus Chen Guangbiao.

Cum restaurantul nu a avut locuri suficiente pentru ca toţi invitaţii să stea la masă în acelaşi timp, în faţa localului s-au format cozi. Oamenii fără adăpost au aşteptat, mai ales pentru că miliardarul chinez promisese câte 300 de dolari fiecărui participant.

În cele din urmă, omul de afaceri a dat bani doar câtorva nevoiaşi. Miliardarul a donat în schimb aproape 100.000 de dolari unei fundaţii din New York, care a promis că banii vor ajunge tot la oamenii străzii.

Deşi şi-a atras şi critici, Chen Guangbiao a promis că va mai organiza astfel de cine. Exclusivistul restaurant Loeb Boathouse, unde a avut loc întâlnirea, a devenit celebru şi pentru scenele filmele acolo în peliculele "Totul despre sex" şi "When Harry met Sally".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri