Cinci zile de doliu în Volgograd după atentatele soldate cu 32 de morți

Data publicării:
troleibuz volgograd-1

Cel puţin 15 oameni au murit şi peste 23 au fost răniţi, în urma celui de-al doilea atentat sinucigaş produs în această dimineață în orașul Volgograd. Atacul a avut loc într-un troleibuz şi a fost provocat tot de un kamikaze.Totul după ce ieri, o femeie a detonat o bombă într-una din gările din oraş. 17 oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi.

Nivelul de alertă teroristă este la cote maxime în Rusia.

Cea de-a doua explozie a avut loc la primele ore ale dimineţii într-un troleibuz. Suflul deflagraţiei a fost atât de puternic, încât a spart geamurile clădirilor din zonă. Echipele speciale ale poliţiei ruse au izolat imediat locul atentatului.

Incidentul are loc după ce ieri, o bombă a fost detonată într-una dintre gările din Volgograd. O femeie-kamikaze care avea asupra sa 10 kilograme de explozibil TNT intenţiona să detoneze bomba în momentul în care în gară ajungea un tren de la Moscova, plin cu pasageri. La intrarea în clădire, însă, a fost oprită de un poliţist care i-a cerut să treacă prin detectorul de metale. În acel moment s-a aruncat în aer. Explozia a fost suprinsă de o cameră de supraveghere instalată pe un bloc aflat în faţa gării.

„Am văzut explozia şi apoi fum negru. Explozia s-a produs lângă arcadă. Peste tot erau cioburi, ambulanţe şi pompieri”, a declarat un martor ocular.

„Am văzut o explozie enormă. Oamenii fugeau, erau rămăşiţe umane peste tot, geamuri sparte, uşi dărâmate. Deflagraţia m-a lăsat fără cuvinte, nu înţelegeam ce se întâmplă”, a declarat o altă femeie.

Experţii spun că deflagraţia provocată de 10 kilograme de TNT face victime pe o rază de peste o sută de metri şi dacă femeia ar fi reuşit să ajungă în sala mare a gării, ar fi provocat un masacru.

A fost al doilea atentat sinucigaş comis în oraşul Volgograd, în mai puţin de două luni. În octombrie, tot o femeie a detonat o bombă într-un autobuz plin cu studenţi. Atunci, şase oameni au fost ucişi şi 30 au fost răniţi în explozie. Autorităţile ruse dau vina pe „Văduvele negre”, soţiile unor rebeli ceceni, ucişi în ultimii ani în confruntările cu trupele guvernamentale.

Cele două atentate de duminică și luni au avut loc cu aproape şase săptămâni înaintea începerii Jocurilor olimpice de iarnă de la Soci.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri