Cine a fost omul cheie din complotul care l-a scos pe şeful Nissan din Japonia

Data publicării:
carlos ghosn, prresedintele renaul nissan mitsubishi
Foto: GettyImages

O companie din Turcia care furnizează zboruri private a anunţat că un angajat indisciplinat a fost cel care l-a ajutat pe fostul şef al Nissan să fugă din Japonia, relatează CNN.

MNG Jet a transmis într-un comunicat, vineri, că două dintre avioanele sale au fost folosite „ilegalpentru a îl transporta pe Ghosn fără ştiinţa conducerii companiei. Compania a anunţat, de asemenea, că a depus o plângere împotriva respectivului angajat.

MNG spune că a închiriat două avioane la doi clienţi care nu păreau să aibă vreo legătură între ei. Unul dintre ei a fost închiriat de la Dubai la Osaka, iar apoi de la Osaka la Istanbul, în timp ce celălalt a efectuat un zbor între Istanbul şi Beirut.

Poliţia turcă a început o investigaţie joi şi a reţinut mai multe persoane care ar fi fost implicate în complot.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia după ce a fost acuzat de abateri financiare în 2018 şi se confruntă cu cel puțin patru capete de acuzare.

Ghosn a fost reținut prima dată în noiembrie 2018 și a petrecut 108 zile într-o închisoare din Tokyo, înainte să fie eliberat pe cauțiune în luna martie. Câteva săptămâni mai târziu a fost arestat din nou. A fost eliberat pe cauțiune în aprilie. O condiție a eliberării pe cauțiune a fost ca Ghosn să rămână în Japonia.

Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a reușit să fugă din Japonia în Liban ajutat de o rețea de asociați, după mai multe săptămâni de planificare a acestei operațiuni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri