Sari la conținut
News Alert

Cine este Alek Minassian, tânărul care a ucis 10 oameni în Toronto. O persoană retrasă, cu nevoi speciale, care crea aplicații pentru Google Play

Alek Minassian, un tânăr de 25 de ani originar din Richmond Hill, localitate de la periferia de nord a capitalei economice a Canadei, se afla la volanul camionetei care a intrat, ieri, în mulțime la Toronto și a ucis 10 oameni. Suspectul, aflat acum în arestul poliției, era programator. Una dintre aplicațiile create de el, Toronto Green Parking Advisor, poate fi descărcată la liber din Google Play.

Conform poliţiei, Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat la 26 de minute după ce ar fi intrat cu o furgonetă albă închiriată într-o mulţime în nordul oraşului Toronto, punând mai multe persoane la pământ, scrie Agerpres, care citează Reuters.

Într-o înregistrare video făcută de un trecător şi difuzată la CBC TV, se vede un bărbat care îndreaptă un obiect spre un poliţist care strigă la el să se pună la pământ, în timp ce suspectul îi cere să fie ucis: ''Omoară-mă''.

Poliţistul care a refuzat să îl împuşte pe şoferul camionetei a primit aprecieri pentru reţinerea de care a dat dovadă în faţa suspectului, care pretindea că are o armă asupra sa.O fostă colegă a suspectului, Shereen Chami, a spus că Alek Minassian nu era violent. Ea a precizat că tânărul a făcut parte dintr-un program al Şcolii Thornlea, din suburbiile nordice ale oraşului Toronto, pentru elevi de liceu cu nevoi speciale, participând atât la cursuri obişnuite, cât şi la cursuri separate.

Shereen Chami şi-l aminteşte mergând pe culoare cu mâinile strânse la piept şi cu capul plecat, scoţând în acelaşi timp zgomote ciudate, ca o tânguire.

"Nu era o persoană sociabilă. Din câte îmi amintesc, era absolut inofensiv", a spus ea.

Alţi doi colegi au declarat că au participat alături de Alek Minassian la cursuri pentru elevi cu nevoie speciale. 'Nevoie speciale' este o expresie largă folosită în sistemul de educaţie canadian care înseamnă atât dificultăţi de învăţare şi de comportament, cât şi dizabilităţi fizice.

Pe aceeași temă