Cine este Meghan Markle, viitoarea Ducesă de Sussex

Data actualizării: Data publicării:
Meghan Markle
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Actrița Meghan Markle, o femeie americană, metisă și "înverșunat de independentă", care se va căsători cu prințul Harry în primăvara anului 2018, va aduce o doză considerabilă de prospețime în interiorul familiei regale britanice, afirmă jurnaliștii francezi de la AFP.

meghan markle printul harry duci sussex
FOTO: Gulliver/ Getty Images

În ultimele zile, a fost haos în redacțiile britanice: actrița de 36 de ani s-ar fi mutat la Londra alături de cei doi câini ai ei, deci anunțul referitor la logodnă urma să fie iminent. Pariorii au fost cuprinși de entuziasm, speculând pe seama datei căsătoriei, numele creatorului de modă care va realiza rochia de mireasă și pe cel al martorului principal de la căsătoria civilă, notează Agerpres.

Totuși, atunci când numele ei a apărut pe prima pagină a ziarelor, în urmă cu aproximativ un an, americanca cu părul negru lung și o siluetă subțire, interpreta unei avocate din serialul de televiziune "Suits", era aproape necunoscută în Marea Britanie.

Relația lor a fost oficializată în noiembrie 2016 când, sătul de frenezia presei, prințul Harry a confirmat relația și a criticat "sexismul" și "rasismul" de pe rețelele de socializare ce o vizau pe Meghan Markle, dar și presa tabloidă, pe care o acuza de "hărțuire", prin intermediul unui comunicat neobișnuit de incisiv pentru stilul abordat de obicei de biroul de presă de la Palatul Kensington.

În mod neașteptat, în septembrie, Meghan Markle a confirmat la rândul ei faptul că are o relație cu prințul Harry.

"Suntem un cuplu. Suntem îndrăgostiți (...) Suntem fericiți. Personal, ador marile povești de iubire", a declarat ea pentru revista Vanity Fair, confirmând prin aceste cuvinte spontane o manieră de comunicare mult diferită față de declarațiile echilibrate ale familiei regale britanice.

"Femeie activă"

meghan markle getty
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Cei doi s-au afișat tot mai mult împreună în public și au asistat, ținându-se de mână, la un meci de tenis la Invictus Games, la Toronto, în luna septembrie. Presa a publicat și fotografii care îi prezentau în timp ce se sărutau.

Potrivit presei britanice, în luna următoare, prințul a prezentat-o pe noua lui iubită bunicii sale, regina Elizabeth a II-a.

Absolventa unei facultăți de comunicare, Meghan Markle este fiica lui Thomas W. Markle, director de imagine al mai multor seriale de televiziune, și a lui Dorias, o afroamericană care este profesoară de yoga. La fel ca prințul Harry, și ea susține mai multe programe umanitare.

Singura problemă: actrița, cu trei ani mai în vârstă decât Harry, este divorțată, au anunțat cu mare rapiditate tabloidele, care au publicat fotografii din timpul primei ei căsnicii (2011-2013) cu un producător american.

Totuși, nimic din aceste lucruri nu ar putea să împiedice o nuntă regală, din contră chiar, spune Penny Junor, biografa prințului Harry. "Cred că acest lucru nu ridică niciun fel de problemă, iar faptul că ea este metisă poate fi considerat un bonus", a declarat ea pentru AFP.

"Ar arăta faptul că Harry este un bărbat profund modern, nu o creatură stranie provenind de pe o altă planetă, așa cum sunt uneori percepuți membrii familiei regale", a adăugat ea.

Independența ei revendicată și asumată ar putea totuși să "șifoneze" puțin blazonul familiei Windsor, afirmă anumiți experți în istoria casei regale.

"Nu am vrut niciodată să devin o femeie mondenă, am vrut mereu să fiu o femeie activă", a scris actrița americană pe blogul ei, intitulat Tig.

"Înverșunat de independentă"

meghan markle getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Potrivit Daily Mail, "e confortabil să vezi ceea ce au în comun lipsitul de griji prinț Harry și Meghan Markle. Ceea ce este mai puțin clar, în schimb, este ceea ce anumite femei din familia regală vor reuși să facă dintr-o tânără femeie atât de înverșunat de independentă".

Meghan Markle își exprimă într-adevăr cu regularitate convingerile feministe, însușite în copilăria sa petrecută în Los Angeles, și militează în cadrul ONU în favoarea drepturilor femeilor. Într-un discurs pronunțat cu ocazia Zilei internaționale a femeii, în 2015, ea le-a îndemnat pe toate femeile din lume să își facă auzite vocile: "Femeile trebuie să aibă un loc la masa discuțiilor (...) Și, în anumite cazuri, atunci când li se refuză acest lucru, ele trebuie să își creeze propria masă".

Declarându-se "mândru de reușita" lui Meghan, fratele ei vitreg, Thomas Markle Jr., l-a convins recent pe prințul Harry "să formuleze cererea în căsătorie". El a dezvăluit pentru Daily Mail că sora lui "a fost întotdeauna prințesa familiei, dar acum va deveni o prințesă adevărată".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri