Cine sunt membrii celei mai bogate familii din lume și cum își cheltuie averea

Data actualizării: Data publicării:
Walmart Holds Annual Multi-Day Shareholders Meeting In Arkansas
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Familia Walton a fost recent desemnată cea mai bogată familie din lume, având o avere de 190 de miliarde de dolari. Potrivit Bloomberg, membrii acestei familii câștigă 4 milioane de dolari pe oră.

Cea mai bogată familie din lume este proprietara lanțului de magazine Walmart, iar aproape toate câștigurile lor vin de aici.

Walmart este cel mai mare lanț de hipermarketuri, cu vânzări anuale de 500 de miliarde de dolari din cele aproape 12.000 de magazine din jurul lumii, potrivit Business Insider.

Sam Walton a fondat Walmart în 1962, în Arkansas. Bărbatul a murit în 1992, însă imperiul lui a rămas pe mâinile familiei. Sam Walton s-a căsătorit cu Helen Robson și împreună au avut patru copii: Rob, John, Jim și Alice.

familia walton walmart
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Rob, cel mai mare dintre copii, este președintele Walmart din 2015. El deține o casă într-o zonă muntoasă din Arizona. Bărbatul deține o colecție mare de mașini vintage. În 2013, el a distrus una dintre mașinile lui – o Daytona Coupe – care la acea vreme valora 15 milioane de dolari, după ce a ieșit de pe drum cu ea. Mașina era dintre singurele cinci care au fost vreodată făcute.

John Walton, al doilea fiu al lui Sam Walton, a murit în 2005, la vârsta de 58 de ani, într-un accident aviatic. El a lăsat 17% din avere soției sale, iar restul a ajuns la singurul lui fiu și a fost donată către caritate.

James Jim Walton este al treilea copil al fondatorului Walmart. El are o avere de aproximativ 42 de milioane de dolari. Este președintele Arvest Bank, instituție deținută de asemenea de familia Walton.

Alice Walton este mezina familiei și are o avere de 40 de miliarde de dolari. Ea a divorțat de două ori și nu are niciun copil. Alice Walton nu s-a implicat la fel de mult în afacerile familiei și a ales în schimb să colecționeze piese de artă. Ea și-a deschis un muzeu, numit Poduri de cristal, în 2011, ce găzduiește opere de artă în valoare de 500 de milioane de dolari.

Alice Walton a cheltuit 44.4 milioane de dolari pe o pictură de Georgeia O'Keefe. A fost prețul cel mai mare oferit de cineva pentru o operă de artă realizată de o femeie.

Redactor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri