Ciocniri soldate cu moartea a 16 palestinieni | Netanyahu felicită armata israeliană

Data publicării:
Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu
Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în timpul unei slujbe religioase la sinagogă. Foto: Guliver/GettyImages

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a felicitat, sâmbătă, armata pentru că “a protejat frontierele ţării” în timpul unei manifestaţii, în urmă cu o zi, la care au avut loc ciocniri soldate cu 16 palestinieni morţi, relatează AFP.

Netanyahu Meets With German Foreign Minister Steinmeier
Benjamin Netanyahu / FOTO: Gulliver/Getty Images

“Bravo soldaţilor noştri. Israel acţionează ferm şi hotărât pentru a-şi proteja suveranitatea şi siguranţa cetăţenilor săi”, a notat Netanyahu, într-un comunicat.

Cel puţin 16 palestinieni au fost ucişi vineri şi mai multe sute au fost răniţi de forţele de securitate israeline în timpul uneia dintre cele mai mari demonstraţii palestiniene care a avut loc în ultimii ani de-a lungul graniţei Israel – Gaza.

Zeci de mii de palestinieni, care cer ca refugiaţii să aibă dreptul de a se întoarce în ceea ce acum este Israel, s-au adunat de-a lungul gardului de la frontiera de 65 de kilometri, unde au fost ridicate corturi pentru cele şase săptămâni de protest, cât au fost anunţate. Armata israeliană a estimat că au fost 30.000 de persoane.

Armata israeliană susţine că a trebuit să deschidă focul împotriva manifestanţilor, deoarece aceştia aruncau cu pietre şi cocteiluri Molotov asupra soldaţilor. În plus, unii manifestanţi ar fi încercat să pătrundă pe teritoriul israelian.

Potrivit autorităţilor palestiniene, 16 manisfestanţi au fost ucişi şi peste 1.400 au fost răniţi, 758 dintre ei de gloanţe adevărate.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri