Civilii sirieni spun că sunt bombardați de ruși

Data publicării:
siria civili

Imaginile filmate de un amator par să arate cum avioanele ruseşti lovesc o zonă rezidenţială din provincia Alep, din nord-vest, acolo unde armata siriană a început o ofensivă majoră. Dar în loc să atace Statul Islamic, localnicii spun că ruşii ţintesc civili.

ONU spune că situaţia din Siria s-a înrăutăţit în acest an. Un înalt oficial al organizaţiei a declarat, în timpul unei şedinţe a Consiliului de Securitate, că 13,5 milioane de sirieni au nevoie acum de asistenţă umanitară şi protecţie internaţională, cu un milion mai mult faţă de acum 10 ani.

Sirienii care fug de război şi violenţă riscă totul la bordul unor bărci nesigure ca să ajungă în Europa. Din cei 680.000 de refugiaţi care au traversat în 2015 Marea Mediterană, peste 50% sunt sirieni”, a spus Stephen O'Brien, sub-secretar al ONU pentru Afaceri Umanitare.

Tot mai multe voci încep să afirme, din ce în ce mai puternic, că este nevoie o soluţie politică pentru rezolvarea războiului civil sirian. Unii reprezentanţi ai opoziţiei moderate au mers la Moscova, la doar câteva zile după ce Bashar al-Assad a făcut aceeaşi vizită.

Trebuie să ajungem la o soluţie politică, deoarece raidurile aeriene şi celelalte operaţiuni militare nu pot rezolva criza siriană. Trebuie să deschidem dialogul şi să căutăm un acord politic”, a spus Mahmoud Marais, lider al opoziţiei siriene.

Războiul civil din Siria a început în 2011 şi a făcut, potrivit ultimelor estimări, peste 340.000 de victime.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri