Clopotul unei biserici vechi de 400 de ani din Amsterdam a cântat o piesă a lui David Bowie, „Life on Mars”

Data publicării:
biserica amsterdam

Una dintre cele mai cunoscute piese marca David Bowie, ”Life on Mars”, s-a auzit din clopotnița unei biserici datând din secolul XVII, pentru a marca ziua în care regretatul muzician ar fi împlinit 73 de ani.

Moștenirea lăsată de David Bowie capătă un nou sens în momentul în care una dintre cele mai cunoscute piese ale sale se aude interpretată la clopotele unei biserici Amsterdam cu o vechime de patru sute de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reprezentanții bisericii au decis să aducă un omagiu muzicii lui Bowie în preajma zilei de naștere a artistului, pe 8 ianuarie. Biserica protestantă Zuiderkerk se află în Nieuwarkt, Amsterdam. A fost construită între 1603 și 1611. Clopotnița a fost ridicată în 1614.

Un videoclip publicat pe Twitter a adunat rapid peste 200.000 de vizualizări

Ultimul album de studio al artistului este ”Blackstar”, care a fost lansat chiar în ziua în care artistul a trecut în neființă. David Bowie a pierdut lupta cu cancerul la vârstă de 69 de ani, în ianuarie 2016 - realizat de celebrul fotograf Albert Watson în 1996.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Space Oddity" (1969), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 150 de milioane de copii pe plan mondial. A murit în 2016, la două zile după ce împlinise 69 de ani.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri