Club de noapte închis din cauza unui remix interzis

Data actualizării: Data publicării:
remix dj

Autoritățile tunisiene au închis un club din apropierea stațiunii Hammamet după ce un DJ britanic a pus îndemnul la rugăciune pe ritmuri de muzică electronică.

remix dj

Incidentul s-a petrecut vineri, într-un club de noapte din Nabeul. După concertul care face parte din festivalului Orbital, mai multe videoclipuri în care petrecăreții dansează pe îndemnul islamic la rugăciune remixat au început să circule pe internet, provocând furie în rândul autorităților. „După ce faptele s-au dovedit a fi reale am luat decizia să închidem clubul El Guitone pentru ultraj și violare a bunelor moravuri. Nu vom permite acest tip de atacuri împotriva credinței și a sacralității noastre”, a declarat Mnaouar Oertani, guvernatorul Nabeul, potrivit The Guardian.

Reprezentanții festivalului și-au cerut scuze pentru nefericitul incident, însă au luat apărarea britanicului DJ Dax J, care „nu a realizat că ar putea insulta publicul musulman cu acea piesă”.

dax j

Vreau să îmi cer iertare tuturor celor pe care i-am jignit, nu am avut niciodat intenția să supăr” a scris DJ Dax J pe contul de Facebook, pe care ulterior l-a închis din cauza amenințărilor cu moartea primite, scrie Resident Advisor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri