Coaliţie musulmană contra terorismului

Data publicării:
soldat pe tanc

„La întâlnirea de la New York între preşedinţii noştri, atât preşedintele Putin, cât şi preşedintele Obama au subliniat că vor să încerce să găsească o soluţie pentru Siria şi, de asemenea, vor să găsească o soluţie pentru Ucraina”, a spus John Kerry, secretarul de stat al SUA.

Acordul pentru Siria necesită atenţia noastră constantă în spiritul acordurilor de la Viena. Şi, desigur, problema terorismului nu este limitată la Siria. În urmă cu câteva zile a avut loc a reuniune internaţională pentru Libia, acolo unde se extinde gruparea Stat Islamic. Gruparea teroristă este activă în Irak. Există prezenţă teroristă în Yemen şi Afganistan şi sper să putem discuta aceste probleme”, a spus Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

Pe de altă parte, Arabia Saudită a anunţat formarea unei coaliţii internaţionale din care fac parte 34 de state predominant musulmane, care va lupta împotriva terorismului. În alianţă, alături de Arabia Saudită, sunt Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite şi Turcia.

Când am primit invitaţia pentru o alianţă extinsă, am spus că răspunsul nostru va fi afirmativ. Cea mai bună cale de răspuns pentru cei care încearcă să identifice islamul cu terorismul este unitatea ţărilor islamice împotriva terorismului”, a spus Ahmet Davutoglu, premierul Turciei.

Alianţa s-a format după ce Statele Unite au insistat ca ţările din zona Golfului Persic să joace un rol mai important în campania militară împotriva grupării teroriste Stat Islamic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri