Colecţie de timbre cu chipul lui Hugo Chavez. Venezuela îşi omagiază fostul preşedinte

Data publicării:
timbru hugo chavez

Venezuela îl omagiază pe fostul preşedinte Hugo Chavez cu o colecţie de timbre. Oficialii de la Caracas încearcă astfel să menţină vie imaginea fostului lider, într-o perioadă în care succesorul său, Nicolas Maduro, nu reuşeste să obţină sprijin nici acasă şi nici peste hotare.

Colecţia, lansată la patru luni de la moartea lui Hugo Chavez, cuprinde peste 500.000 de timbre şi cărţi postale. Imaginile surprind cariera politică a fostului lider, inclusiv perioada în care era ofiţer de armată.

Mauro Suarez, reprezentantul Institutului Telegrafic din Venezuela, apreciază că o asemenea colecţie este mai mult decât necesară: „Pentru noi, (Chavez) reprezintă un model, reprezintă independenţa. Este o personalitate legată nu doar de Venezuela, dar şi de America Latină şi de toată lumea.”

Timbrele au avut succes printre susţinătorii fostului lider socialist. Mulţi îl consideră pe Hugo Chavez un erou naţional, graţie modului în care, în cei 14 ani la putere, s-a opus politicilor Statelor Unite. „Fotografiile sunt importante pentru că reprezintă un om care şi-a dat viaţa pentru această ţară, care a luptat până la capăt. Să-l onorezi în acest mod este minunat”, spune un cetăţean venezuelean.

Hugo Chavez a murit la 5 martie, după o luptă îndelungată cu cancerul. Succesorul său, Nicolas Maduro, a devenit preşedinte în urma unui scrutin extrem de controversat şi contestat de opoziţie. Nici până acum, unele ţări nu au recunoscut noua conducere de la Caracas, fiind incluse aici şi Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri