Sari la conținut

Coliziune între două avioane de pasageri, pe un aeroport din Indonezia

Două avioane de linie s-au ciocnit pe pista unuia dintre cele mai mari aeroporturi din Indonezia, în orașul Medan. În urma incidentului, aripile celor două aparate de zbor au fost grav avariate, dar nu s-au înregistrat răniţi, au anunţat autorităţile arhipelagului din Asia de Sud-Est, potrivit AFP şi Le Figaro, relatează Agerpres.

La scurt timp după aterizarea sa pe aeroportul internaţional Kualanamu, în Medan, al treilea oraş ca mărime din nordul insulei Sumatra, un Boeing al companiei indoneziene low-cost Lion Air a lovit cu o aripă un avion ATR-72 al companiei Wings Air, de asemenea indoneziană, care aştepta să decoleze spre provincia Aceh (nordul insulei Sumatra).

Coliziunea nu a provocat rănirea vreunei persoane, dar o anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele accidentului, potrivit autorităţilor. Imagini postate pe reţelele de socializare arată daunele provocate aripii stângi a avionului Boeing, la bordul căruia se aflau 166 de pasageri, şi aripa dreaptă smulsă a celuilalt aparat, care transporta 66 de pasageri.

"Toţi pasagerii sunt teferi, nimeni nu a fost rănit", a declarat Andy Saladin, purtător de cuvânt al grupului Lion Air.

Indonezia deţine un bilanţ negativ în materie de securitate aeriană. În mai 2016, două avioane ale grupului Lion Air intraseră în coliziune pe pista aeroportului Soekarno-Hatta, la periferia Jakartei, şi, cu o lună înainte, un accident similar s-a produs la Halim, alt aeroport al capitalei indoneziene.