Colorado a devenit primul stat american care a legalizat cultivarea şi comercializarea marijuanei

Data publicării:
20131227 edgewater marijuana p1

Prima zi a anului a fost şi cea în care americani din Colorado au putut cumpăra marijuana fără să le fie teamă că vor fi arestaţi. Şi aceasta după ce 348 de magazine au primit licenţe de comercializare a drogului. Militanţii pentru legalizarea marijuanei spun că s-a pus astfel capăt unei prohibiţii care a provocat grave dezechilibre sociale.

„Colorado adoptă de fapt o abordare mult mai raţională, prin care se va reglementa şi taxa pe cultivarea şi vânzarea de marijuana pentru adulţi. Făcând acest lucru, vom da un exemplu pentru restul ţării şi al lumii”, a declarat Mason Avert, un militant pentru legalizarea marijuanei.

Legea prevede că numai cetăţenii care au împlinit 21 de ani pot cumpăra marijuana. Şi nu oricum, ci în cantităţi care nu depăşesc 28 de grame. În ciuda restricţiilor, deschiderea magazinelor cu marijuana a fost întâmpinată cu entuziasm.

Potrivit autorităţilor, legalizarea comercializării marijuanei va duce aproape la o dublare a pieţei acestui drog, de la 1,4 la 2,4 miliarde de dolari. Iar acest lucru înseamnă şi creşterea încasărilor la stat. Din iunie, statul Washington se pregăteşte la rândul său pentru a legaliza canabisul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri