Combatere a HIV/SIDA cu probleme, în Zimbabwe: Prezervativele importate din China sunt „prea mici”

Data actualizării: Data publicării:
prezervative_shutterstock_678938266
Foto: Shutterstock

Zimbabwe este una din țările africane cu cei mai mulți oameni infectați cu HIV/SIDA, iar autoritățile se chinuie de ani buni să combată acest flagel. Una dintre măsuri este promovarea folosirii de prezervative în rândul tinerilor. Numai că autoritățile au întâmpinat probleme: prezervativele comandate din China sunt prea mici.

prezervative_shutterstock_678938266
Foto: Shutterstock

Într-un eveniment de prevenire a HIV/SIDA de săptămâna trecută, în Harare, ministrul Sănătății din Zimbabwe a declarat că un tip de prezervativ devenit popular în rândul tinerilor este importat din China, dar aceștia s-au plâns că unele sunt prea mici, scrie Newsweek.

Regiunea de sud a Africii are cea mai mare incidență a virsului HIV și promovăm folosirea prezervativelor. Tinerii au unul anume pe care îl folosesc, dar noi nu producem prezervative. Le importăm din China și unii bărbați se plâng că sunt prea mici”, a spus David Parirenyatwa.

Ministrul sănătății a făcut apel pe această cale la companiile din Zimbabwe să înceapă să producă prezervative.

Conferința oficialului din Harare nu a rămas fără ecou. Firma chineză a anunțat că va lărgi gama de produse anticoncepționale, pentru a satisface clienții africani.

Potrivit sursei citate, Zimbabwe are una dintre cele mai ridicate incidențe a HIV/SIDA în Africa Sub-Sahariană, aproximativ 13,5 la sută din populația țării fiind afectată, potrivit cifrelor din 2016, iar în fiecare an sunt infectate alte circa 40.000 de persoane.

Prezervativele reprezintă cea mai răspândită metodă de contracepție și singura metodă împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri