COMEMORARE. America se luptă cu durerea tragediei din Connecticut

Data publicării:
16122012 20m 20comemorare 20sua-38898

America îşi revine cu greu după tragedia care a zguduit statul Connecticut, în urma căreia, 28 de persoane şi-au pierdut viaţa, mai ales copii. Slujbe de pomenire au loc la biserici din toată ţara, familiile şi prietenii victimelor aduc omagii la locul tragediei. În tot acest timp, liderii lumii continuă să trimită mesaje de solidaritate.

La biserica din Newtown, Connecticut, enoriașii s-au adunat să se roage pentru victime și pentru famiile care trec acum prim momente grele.

Monumente în amintirea victimelor au apărut în tot orașul în timp ce foarte mulți locuitori nu își explică de ce 20 de copiii de 6 și 7 ani și-au pierdut viața.

Premierul israelian Beniamin Netaniahu a trimis un mesaj de condoleanțe.

„Când vedem copii uciși, simțim că facem parte din aceeași familie, și mă rog la Dumnezeu să vă dea putere, cum ne-a dat nouă, să treceți peste această tragedie și să vă continuați viețile”, a transmis Beniamin Netaniahu, premierul Israelului.

Autorul atacului a fost un tânăr de 20 de ani, cu probleme mintale. Președintele Barack Obama a anunțat că va face o vizită la locul tragediei, pentru a aduce un omagiu victimelor și pentru a mulțumi salvatorilor pentru eforturile lor.

Anchetatorii au fost informaţi că Adam Lanza, autorul atacului, a avut o altercaţie cu unele persoane la şcoală, cu câteva zile înainte, a declarat o sursa citată de presa internațională, fără a putea preciza natura acesteia sau ce persoane au fost implicate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri