Condamnarea lui Gigi Becali, în presa străină

Data publicării:
becali reuters

Agenţia de presă Reuters scrie că un parlamentar român şi patron al clubului Steaua Bucureşti a fost condamnat la trei ani de închisoare, în încercarea autorităţilor române de a convinge Uniunea Europeană că sunt determinate să lupte împotriva corupţiei.

Jurnaliştii de la Reuters vorbesc şi că Gigi Becali este doar unul dintre oamenii importanţi condamnaţi în ultimul timp în România şi amintesc că patronul clubului Steaua era demnitar al statului român.

„Excentricul cioban, care a înfuriat grupurile pentru drepturile omului cu opoziţia sa deschisă pentru drepturile minorităţilor sexuale, a câştigat un loc în parlament, pe listele alianţei de stânga aflate la guvernare, în decembrie, şi s-a instalat în Comisia Juridică a legislativului. El a demisionat din această alianţă la începutul anului, dar a rămas în Parlament ca independent. În februarie el a mai primit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru deţinerea ilegală a trei persoane”, se arată în articolul jurnaliştilor de la Reuters.

Vestea arestării patronului clubului Steaua Bucureşti a tinut şi pagina celor mai importante publicaţii şi site-uri de sport din lume.

„S-au jucat cu focul şi s-au ars! Preşedintele Steaua Bucureşti, Gigi Becali şi fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, au fost condamnaţi la doi ani de închisoare. Motivul condamnării? Un schimb fraudulos de terenuri, care ar fi cauzat pierderi de până la 892.000 de dolari pentru statul român”, scriu jurnaliștii de la footmercato.com.

Cotidianul francez L'equipe, dar şi site-ul Eurosport vorbesc despre condamnarea unuia dintre cei mai importanţi oameni de fotbal din România şi nu uită să amintească şi despre încercarea acestuia de a părăsi ţara cu o noapte înainte a fi dată această sentinţă.

Condamnarea lui Gigi Becali la închisoare este relatată pe larg şi de presa italiană.

La Republica scrie că acesta trebuie să restituie statului român 900 de mii de dolari: „Becali, un fost cioban, a devenit bogat în anii '90 graţie unui negoţ cu terenuri situate în partea de Nord a Bucureştiului. El a fost condamnat într-o altă anchetă, dar sentinţa i-a fost suspendată. Împreună cu proprietarul clubului Steaua, care în acest an a câştigat campionatul după o lungă pauză, au mai fost arestaţi doi complici, fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major, generalul Dumitru Cioflina.

Decizia magistraţilor români nu a rămas fără ecou nici în presa bulgară. Publicaţia Blitz se întreabă ce se va întâmpla cu cel mai de succes club de fotbal românesc.

Citiți și:

CONDAMNAT. Gigi Becali va face trei ani de închisoare cu executare. S-a predat la IPJ Ilfov

George Becali: Cel mai mare regret al meu e că nu am rămas europarlamentar. Am fost fraier


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri