Condamnați la 30 de ani de închisoare pentru că au aruncat cu pietre în convoiul președintelui

Data publicării:
Burundi's new President Evariste Ndayishimiye delivers his speech during the national funeral of late Burundi's President Pierre Nkurunziza, who died at the age of 55, at the Ingoma stadium in Gitega, Burundi, on June 26, 2020.,Image: 536046556, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Evariste Ndayishimiye, noul președinte din Burundi. Foto: Profimedia

Un tribunal Burundi a condamnat doi bărbați și o femeie la câte 30 de ani de închisoare pentru că au încercat să-l „asasineze” pe noul președinte al țării, Evariste Ndayishimiye, după ce au aruncat cu pietre spre coloana oficială, relatează BBC.

Sentința dată de instanța din provincia Kayanza a venit în ciuda cererii procurorilor ca cei trei să fie pedepsiți cu maximum 7 ani de închisoare.

Anchetatorii au spus că incidentul a provocat motive de insecuritate noului președinte, însă judecătorii au decis că cei trei au încercat să-l ucidă. Persoanele condamnate au negat că au avut această intenție.

Cei trei erau angajați la o benzinărie și se aflau în timpul programului când coloana oficială a lui Evariste Ndayishimiye a trecut prin zonă, miercurea trecută.

„Mai multe persoane au fost arestate după acest incident, unii fiind eliberate ulterior, dar o femeie și doi bărbați care lucrează la o benzinărie au rămas în închisoare și au fost condamnați duminică”, a spus un localnic pentru BBC.

Generalul în retragere Evariste Ndayishimiye, candidatul partidului CNDD-FDD aflat la guvernare, urma să preia puterea pe 20 august, după ce a câștigat alegerile în luna mai, însă a fost învestit în funcție în luna iunie, după decesul subit al predecesorului său, Pierre Nkurunziza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri