Conductorul trenului din Canada nu ar fi activat frânele. Bilanţul s-a ridicat la 20 de morţi

Data publicării:
tren canada-3

Numărul persoanelor decedate în urma exploziei trenului de la Lac-Megantic s-a ridicat la 20, iar cel al persoanelor dispărute a scăzut la 30. Bilanţul precedent era de 15 morţi şi 45 de dispăruţi.

„Frânele manuale nu au fost aplicate în mod adecvat pe acest tren şi era de responsabilitatea angajatului să o facă”, a declarat pentru presă preşedintele The Montreal, Maine and Atlantic Railway (MMA), Edward Burkhardt, infomrează Mediafax.

Anterior, preşedintele societăţii feroviare americane proprietare a trenului care a adus moarte şi devastare în acest mic oraş turistic a afirmat că conductorul nu ar fi activat, aparent, frânele mecanice ale celor 73 de vagoane care conţineau fiecare câte 100 de tone de petrol.

În noaptea dramei, acest angajat al MMA a venit să dea o mână de ajutor pompierilor dintr-un sat vecin care stingeau un incendiu la o locomotivă, în timp ce convoiul era oprit în gară. Conductorul a părăsit apoi locaţia şi a dormit la Lac-Megantic.

La o oră după plecarea angajatului MMA şi a pompierilor, convoiul de 72 de vagoane cisternă s-a pus singur în mişcare, accelerând pe lunga pantă care duce în Lac-Megantic, unde a deraiat, producând o explozie gigantică ce a distrus 30 de clădiri din centrul oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri